Playformance logo 2 - internet

PRESSMEDDELANDE 2020-05-07

PLAYFORMANCE UTVALD TILL ATT VARA MED I
ENTREPRENÖR SKÅNE 2020

Med ledorden nätvärk, inspiration och kunskap förs 33 entreprenörer från Skånes kommuner samman i projektet ”Entreprenör Skåne”. Konceptet är framtaget av Forza of Sweden åt Region Skåne för att hjälpa entreprenörerna i sitt självlederskap och att skapa en stark grupp som bidrar till varandras företagande. 

Kiropraktorerna Birthe och Johan Rosenblad öppnade sin mottagning i 2015 och har gradvis byggt upp kliniken i Tomelilla. De har nyss flyttat in i nya lokaler på Bangatan och fått sina första anställda. Det har varit mycket att hålla reda på, som småföretagare är man både administratör, vaktmästare, arbetsledare, arbetare och allt däremellan. 

Deras mål är att leverera hållbara och kvalitativa tjänster inom neuromuskeloskeletal vård. De vanligaste orsaken till att patienter söker sig till kiropraktor är ”nackspärr” eller ”ryggskott”, men man kan även konsultera kiropraktorer om smärta och rörelseinskränkningar i armar och ben. Man kan också t.ex. få träningsvägledning, prestationsoptimering vid sport och idrott, eller råd och information om livsstilsförändring.

Att bli utvald till Entreprenör Skåne kom oväntat 
Det är Tomelilla kommun som nominerat Playformance till Entreprenör Skåne 2020. Under åren som småföretagare har Birthe och Johan närvarat på flera möten och nätvärksträffar med kommunen och de andra kommunerna på Österlen. Förra året deltog de tillexempel på arrangemangen knutna till ”FN’s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer” med de globala målen för hållbar utveckling i fokus. 

”Vi tyckte det var roligt bara att bli nominerade, att vi blev utvalda att vara med känns väldigt kul!” säger Johan och Birthe Rosenblad.

De anser att det är viktigt träffa andra företagare, inspireras och hitta samarbeten både inom och på tvärs av branscherna kommunalt såväl som regionalt. Genom att samverka med andra företagare kan man göra sig mindre sårbar för snabba förändringar i samhället, något som känns högaktuellt med tanke på COVID-19. 

Under året kommer de utvalda entreprenörerna träffas både digitalt och fysiskt, med goda möjligheter att dra nyttja av varandras kompetens. ”Vi har redan börjat titta på hur vi kan hjälpa våra patienter digitalt, exempelvis med videokonsultationer eller webutbildningar. Tillsammans med andra entreprenörer kan vi kanske hitta andra sätt att utveckla företaget, ibland är det svårt se alla möjligheterna själv.” säger Birthe.

Länkar: 
Forza of Sweden: https://forzaofsweden.se/region-skane/
Entreprenör Skåne, sydöstra hörnet: https://youtu.be/ZYVVjU0q224
Entreprenör Skåne, Playformance: https://youtu.be/dD2xX7OHVt8

Presskontakt: 
Birthe Rosenblad
info@playformance.se    
mobil: 072-321 84 24